2011 – Muziekreis Lviv-Kosice-Krakau

Lviv Kosice Krakau 004 (Medium)27 deelnemers. Deze muziekreis werd  uitgevoerd in samenwerking met reisbureau Eurocult in Utrecht. Eurocult is een Oost-Europa specialist.

PROGRAMMA

Dag 1 (woensdag 28 september)

Vlucht Amsterdam (Schiphol 09.25 uur) via Praag naar Lviv. Eigenlijk te krappe overstaptijd in Praag, maar het CSA vliegtuigje naar Lviv heeft keurig op ons gezelschap gewacht.  Lviv: aankomst 14.35 uur. In West Oekraïne is het één uur later dan bij ons.  Tijdens de landing konden we het nieuwe stadion in aanbouw zien. In 2012 worden in Lviv drie wedstrijden in het kader van het EK gespeeld. Het vliegveld krijgt ook een nieuw stationsgebouw. Geen overbodige luxe. Onze gastvrouw in Lviv, Tilia Maas -Geesteranus, wachtte ons op het vliegveld op.Lviv Kosice Krakau 002 (Medium)

 Transfer per bus naar het hotel.

George Hotel****;  stijlvol hotel aan het centrale plein van Lviv gelegen.

http://georgehotel.com.ua/, 3 nachten op basis van logies en ontbijt.

Na inchecken, opfrissen en een bescheiden high tea. te voet naar het  Muzikaal Memoriemuseum Solomiya Krushelnytska (rondleiding door Directrice Iryna Kryvorychka) http://www.salomeamuseum.lviv.ua/en/

 IMG_0254 (Medium)

 Na de rondleiding volgde  in de woning van de destijds vermaarde diva een oor-en oogstrelend optreden door een drietal zangeressen,  die aan de Opera van Lviv verbonden zijn. (17.00 -18.30 uur).

 

 19:00 uur Welkomstdiner in sfeervol restaurant Kupol.IMG_0257

In gastronomisch opzicht had Lviv best wat te bieden.  We hebben prima gegeten in Kupol en uitstekend in Amadeus en Veronika.

 

 

 

 Dag 2 (donderdag 29 september)Lviv Kosice Krakau 024 (Medium)

09.00 uur Wandeling door het levendige stadscentrum onder leiding van Tilia. Veel religieuze stromingen, dus veel verschillende kerken gezien. Van de grote Joodse gemeenschap, die voor de 2e Wereldoorlog in Lviv woonde, is praktisch geen spoor meer te bekennen. De voornamelijk Habsburgs getinte stad biedt veel bouwkundig schoons, maar er moet nog veel worden opgeknapt. Op het centrale Ploshcheva Rynok staan fraaie huizen in Italiaanse Renaissance stijl. Het tourisme in Lviv staat (gelukkig voor ons) nog in de kinderschoenen, maar heeft in dit opzicht zeker veel potentie.

De liefhebbers van oude kerkhoven spoedden zich na de wandeling per taxi naar naar de Lychakivske begraafplaats.

12.45 uur Gezamenlijke lunch in Hotel Chopin.

Lviv Kosice Krakau 033 (Medium)

Lviv Zwanenmeer in Opera (Medium)

14.30 uur Aansluitend, excursie bijzondere stadsgebouwen, onder meer de Grieks katholieke St. George kathedraal en het klassieke operabouw. In het toenmalige Lemberg  werkte ooit Mozarts jongste zoon, Franz Xavier.

18.00 Ballet ‘Het zwanenmeer’ van Tchaikovsky’ in het operatheater. Het dansen was super, maar het orkest een rommeltje!

Na de voorstelling werd op eigen gelegenheid gedineerd.

 Dag 3 (vrijdag 30 september)

9.00 uur. Wandeling met Tilia naar de heuvel van Lviv. Alleen voor fitte deelnemers. Jammer dat na de pittige klim het uitzicht door de nevel nogal beperkt was. Voor het overige hebben we op deze reis bepaald niet over het prachtige najaarsweer te klagen gehad.

11.00 uur. Koffie en gebak bij ‘Veronika’ , hét koffiehuis van Lviv. Daarna tot lunch vrije tijd, bijvoorbeeld om te shoppen.

14.30 uur. Late lunch in Dzyga (leuk jazz café).Lviv Kosice Krakau 087 (Medium)

16.00 uur  Bezoek aan conservatorium,  waar voor ons door studenten hartverwarmend werd  gemusiceerd. Bijzonder charmant was het optreden van de leerlingen van de bandura-klas. De bandura is een typisch Oekraïens snaarinstrument waarop net als bij de harp wordt getokkeld. Misschien wel het hoogtepunt van de reis.

19.30 Concert in de Filharmonie in kader van Festival ‘Contrasten’, Moderne klassieke werken. Over smaak valt niet te twisten….

Na het concert diner op eigen gelegenheid.

Dag 4 (zaterdag 10ktober)Lviv Kosice Krakau 102 (Medium)

09.00 uur. Vertrek per bus richting Slowakije. Landschappelijk mooie tocht toch door de Karpaten.

10.00 uur. Stop bij landbouwbedrijf van Tilia’s partner. Op de voormalige kolchoze worden zo veel mogelijk op moderne, biologisch verantwoorde inzichten boekweit en aardappelen verbouwd.

Lviv Tilia legt aan groep de kolchose uit (Medium)

 

 

 

 

11.00 uur. Vervolg busreis, lunch in Mukachevo.

14.30 uur. Verder richting grens via Uzhgorod, daar laat de douane van Ukraïne ons totaal zinloos uren wachten. Ook de Slowaken laten ons niet zonder slag of stoot toe. Al met al 3 uur vertraging.

19.00 uur. Aankomst in Kosice.KSCDTDI_Doubletree_by_Hilton_Kosice_home_right (Medium)

Inchecken en opfrissen in super de luxe Hilton Hotel, 3 nachten op basis van logies en ontbijt. Gezamenlijk diner in restaurant van hotel.

 

 

Dag 5 (zondag 2 oktober) IMG_0307 (Medium)

 10.00 uur. Bezoek aan het huis van de schrijver Sandor Marai (auteur van onder meer ‘Gloed’ en ‘Kentering van een huwelijk” ).  Aansluitend eerste deel van stadswandeling onder begeleiding van een engels sprekende gids.

Lunch op eigen gelegenheid.

 

 

IMG_0310 (Medium)

 

14.00 uur 2e deel stadswandeling. Kosice is een aardige stad, met een schitterende kathedraal, een barok operagebouw, veel karakteristieke woonhuizen en een gezellige drukte vanwege de jaarlijkse stadsmarathon die deze dag werd gelopen.

 

 

Lviv Kosice Krakau 118 (Medium)19.00 uur Concert door een barokensemble in de Sint Michaelskapel. Er werd prachtig gemusiceerd,  jammer dat het optreden van koor en orkest  maar zo kort was.

Diner op eigen gelegenheid

 

 

 

 

 

 Kosice Tolkay  groep bij wijnproeverij (Medium)

Dag 6 (maandag 3 oktober)

09.00 uur, na ontbijt excursie per bus naar Slowaakse wijnregio, incl. eenvoudige lunch.

Nooit geweten dat Tokayer zo lekker kon zijn. Elf verschillende soorten geproefd.

 

 

Namiddag:  ter vrije besteding.IMG_0311 (Medium)

IMG_0313 (Medium)

  

  

  

  

  

  

  

 

 

Lviv Kosice Krakau 198 (Medium)17.00 uur Optreden van strijkkwartet in Hilton hotel. Mozarts Milanese divertimenti

Diner op eigen gelegenheid.

  

  

  

  Dag 7 (dinsdag 4 oktober)

Vervoer per touringcar van Kosice naar Krakau (ruim 200 km.) via een schitterende route door de Tatra.

 Lunch in Zakopane in romantische restaurant Zohylina. Goede burscht.

http://www.zohylina.pl

Inchecken en opfrissen in hotel Logos (http://www.hotel-logos.pl),  2 nachten op basis van logies en ontbijt.  Matige kamers, groot verschil met luxe van het Hilton in Kosice. Het nabijgelegen terras vergoedde veel.Krakau Opera Mme Butterfly Cast bedankt

18.30 uur  Opera ‘Madama Butterfly’  van Puccini. Stijlvolle uitvoering!

Diner na afloop van de voorstelling op eigen gelegenheid.

 

 

 

Dag 8 (woensdag 5 okober) Lviv Kosice Krakau 168 (Medium)

10.00 uur. Begeleid bezoek aan Kazimierz, de Joodse wijk van Krakau. Ania, onze lokale gids maakte er een boeiende ochtend van. Hoewel ze de aandacht van de groep goed wist te behouden zijn er altijd deelnemers die niet luisteren. Zie hieronder.

Aansluitend gezamenlijk lunch in restaurant Chimera.

IMG_0338 (Medium)

 

 

 

 

 

 

 

Middag vrij.

’s Avonds:  Gezamelijk afscheidsdiner in Miod I Wino. Te toersistisch!

 Dag 9 (donderdag 6 oktober)

Vrije ochtend om te shoppen.

 12.30 uur. Transfer naar de luchthaven van Krakau.

15.20 uur. Vlucht Krakau – Praag;  Praag  – Amsterdam met CSA . Aankomst  op Schiphol : 18.50 uur

This entry was posted in Verslagen. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.