CV

Rabo-2007-06-12-Ledcom064-199x300HAN VAN TULDER

Geboren: Amsterdam 16-10-1944
Gehuwd met Renée Blitz
Kinderen: Natascha en Boukje (1971), Kleinkinderen (Floortje: 2002, Nordin: 2005, Taric: 2005 en Alma 2007)

Opleiding:
Bedrijfseconomie Universiteit van Amsterdam
Accountancy Erasmus Universiteit Rotterdam

Huidige werkkring:
Zelfstandig gevestigd musicoloog

Adresgegevens:
Gerard Doulaan 17
1399 ES Muiderberg
Tel. 0294 261776
Fax 0294 270248
Mobile 06 42090210
Email info@hanvantulder.nl

Musicologische activiteiten

Andere leuke dingen

Familieman, levensgenieter, Bourgondiër: Lekker eten koken, goede wijnen en smakelijke biertjes proeven, muziekuitvoeringen in binnen- en buitenland bezoeken, etc, etc.

Wat deed ik vroeger?

30 jaar organisatieadvieswerk, eerst bij Van Dien en Co (1967-1977) en daarna bij Krekel van der Woerd Wouterse Management Consultants BV, te Rotterdam (KWW) (1977-1997). Hierover schrijf ik in een andere cv:

‘Drs. Han van Tulder is na 10 jaar organisatieadvieswerk bij accountantskantoor Van Dien & Co in 1977 overgestapt naar de superprofessionele consultants van KWW in Rotterdam. Aanvankelijk aangetrokken als ervaren medewerker is hij drie jaar later ingegroeid als partner. Op het moment van het samengaan van KWW met Deloitte, 20 jaar later, was hij de oudste firmant in het bureau. Het waren leerzame en succesvolle jaren, waarin KWW hem altijd heeft gestimuleerd om op de toppen van zijn kunnen te presteren. Met veel genoegen kijkt hij terug op de grote doorlichtingen die hij tezamen met collega’s heeft uitgevoerd bij onder meer: DAF, Van Nelle, Smit Internationale, Cacao de Zaan en Airo Ground Services. Een van de aardige karakteristieken van KWW was dat er voor ieder ruimte was om een eigen praktijk te ontwikkelen. Ondanks allerlei fraaie filosofieën over bandbreedte e.d. was de enige conditie, die in de praktijk aan de acquisitie van opdrachten werd gesteld, dat ze voldoende geld in het laatje brachten. Zo is van Tulder jarenlang actief geweest op het gebied van de strategie en organisatie van beroepsopleidingen. Zeker zo lucratief waren de schier eindeloze stromen opdrachten uit de ‘Automotive’ sector (RAI / BOVAG) en het Ministerie van Financiën (Fiscus), waaraan ook vele (jongere) KWW’ers met min of meer plezier hebben meegewerkt. Trots is van Tulder vooral op het in opdracht van mobiel Nederland door hem ontwikkelde systeem van de‘verwijderingsbijdragen’, een systeem dat tot op de dag vandaag ervoor zorgt dat in heel Europa autowrakken milieuvriendelijk en economisch doelmatig worden gerecycled. En bij auto’s is het niet gebleven. Ook voor bijvoorbeeld wit-en bruingoed gelden al jaren dergelijke regelingen.’

Na het samengaan van KWW en Deloitte ben ik nog enkele jaren doorgegaan met hetzelfde: organisatieadvieswerk, maar nu als ‘lone wolf’ en op een lager pitje. Samenwerkingen smeden tussen professionele beroepsgenoten, met name in het Notariaat. Cursussen verzorgen voor VNO-de Baak.

Twee jaar lang heb ik voor KPMG-Ebbinge in Amsterdam selectie- en arbeidsmarktoriëntatiegesprekken gevoerd met werkzoekenden.

De afgelopen jaren maakte ik deel uit van het Coöperatief Fonds van de RABO bank Amstel en Vecht, dat aanvragen voor financiële ondersteunung van maatschappelijk verantwoorde projecten beoordeelt. Sinds 2011 participeer ik ook in de Ledenraad van deze bank.

De afgelopen jaren publiceerde ik boeken over het organisatievak: ‘Bedrijfsverkoop, Kroniek van een overname’ (Kluwer, ISBN 90-267-2187-0); Kroniek van een reorganisatie (Kluwer, 90-267-2494-2).

Muiderberg, januari 2012